Home
 

OBLAK BOHA OTCA PRIŠIEL NAVŠTÍVIŤ TÚTO GENERÁCIU, TÚTO CIRKEV, STE SI VEDOMÍ?


ŠPECIÁLNY PROGRAM
S NÁZVOM: STE SI VEDOMÍ?
odvysielané na www.jesusislordradio.info
Dňa: 28/29. AUGUST 2024


STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ PÁN NAVŠTÍVIL DETI IZRAELA V HUSTOM TEMNOM OBLAKU, PRIŠIEL ICH PRIVIESŤ DO ZASLÚBENEJ ZEME.
A TO MOHLO ZNAMENAŤ LEN TO, ŽE PRIORITY ICH SŔDC SA ZMENILI K ZASĽÚBENEJ ZEMI A ZAMESTNALI SA VECIAMI ZO ZASLÚBENEJ ZEME.

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ BOH OTEC NAVŠTÍVIL IZRAEL VO SVOJOM STRAŠNOM OBLAKU SLÁVY, ZMENILO SA ICH SPRÁVANIE
ALE TÝCH, KTORÍ IGNOROVALI A POKRAČOVALI ĎALEJ V HRIECHU, ICH VŠETKÝCH ZABIL?
KEĎ PRICHÁDZA OBLAK, PRICHÁDZA AJ S HNEVOM POŽEHNANÍ ĽUDIA.

KEĎ PRICHÁDZA NÁVŠTEVA OBLAKU BOHA OTCA, TU MUSÍ BYŤ ZMENA, MUSÍ TAM BYŤ PREMENA POŽEHNANÍ ĽUDIA.

JE VEĽMI ŠOKUJÚCE, ŽE ZABIL SVOJICH VLASTNÝCH ĽUDÍ A STÁLE OSTAL SVÄTÝM BOHOM IZRAELSKÝCH POŽEHNANÝCH ĽUDÍ.

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ BOH OTEC PRÍDE VO SVOJOM HUSTOM STRAŠNOM OBLAKU, POŽADUJE, ABY SME AKO CIRKEV ŽILI VO SVETLE?

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ BOH OTEC ZOSTÚPIL VO SVOJOM HUSTOM TEMNOM OBLAKU ROVNAKÝM SPÔSOBOM, AKÝM TO UROBIL AJ V TEJTO GENERÁCII, PRÍDE AJ ODPOČINOK PO CESTE?

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ BOH OTEC PRÍDE DO CIRKVI, ON PRÍDE DÁVAŤ SPOLOČNOSŤ?

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ PRÍDE BOŽÍ OBLAK, NEMÔŽETE HO IGNOROVAŤ, PRETOŽE PRICHÁDZA PRE NÁS DAŤ BOŽIE NAČASOVANIE.

STE SI VEDOMÍ,
ŽE KEĎ ZOSTUPUJE BOŽÍ OBLAK, ON PRINÁŠA BOŽÍ SMER, VEDENIE, BOŽIU PROVÍZIU, NIKTO SA NEMÔŽE POKÚSIŤ HO IGNOROVAŤ AKO TÁTO GENERÁCIA. LEBO TO BUDE NA VAŠU STRATU, ZOMRIETE V OHNIVOM JAZERE.

STE SI VEDOMÍ
ŽE TIETO BIBLICKÉ ZÁZRAKY UZDRAVENÍ VÁS MALI PRESVEDČIŤ K ZMENE SPRÁVANIA, K ZEME SPOLOČNOSTI A SPÔSOBU UCTIEVANIA?

EXODUS 19
5 Tak teraz ak naozaj budete poslúchať môj hlas a budete ostríhať moju smluvu, budete mi zvláštnym vlastníctvom nad všetky národy, lebo veď moja je celá zem.6 A vy mi budete kráľovstvom kňazov a svätým národom. To sú tie slová, ktoré budeš hovoriť synom Izraelovým.

EXODUS 33
15 A povedal mu: Ak by nemal ísť pred nami tvoja tvár, nevyvádzaj nás hore odtiaľto. 16 A kde po čomže sa pozná, že som našiel milosť v tvojich očiach, ja i tvoj ľud? Či azda nie po tom, že pojdeš s nami, a že budeme tvojou dobrotou odlišní, ja i tvoj ľud, od všetkých ľudí, ktorí sú na tvári zeme?

1 Peter 2
9 Ale vy ste vyvolený rod, kráľovské kňazstvo, svätý národ, ľud, určený byť Božím vlastníctvom, aby ste zvestovali cnosti toho, ktorý vás povolal zo tmy do svojho predivného svetla,10 ktorí ste kedysi neboli ani ľudom, ale teraz ste ľud Boží; ktorí ste neboli dostali milosrdenstva, ale teraz ste dostali milosrdenstvo.

EFEŽANOM 2
10 Lebo sme jeho dielom, stvorení v Kristu Ježišovi nato, aby sme konali dobré skutky, ktoré Bôh vopred prihotovil, aby sme v nich chodili.

KOLOŠANOM 3
1A tak jestli ste vstali z mŕtvych s Kristom, hľadajte veci, ktoré sú hore, kde sedí Kristus po pravici Boha; 2na to myslite, čo je hore, nie na to, čo je na zemi. 3Lebo ste zomreli, a váš život je skrytý s Kristom v Bohu, 4keď sa zjaví Kristus, náš život, vtedy sa aj vy s ním zjavíte v sláve. 5Teda mŕtvite svoje údy, ktoré sú na zemi, smilstvo, nečistotu, vášeň, zlú žiadosť a lakomstvo, ktoré je modlárstvom, 6pre ktoré veci prichádza hnev Boží na synov neposlušnosti, 7medzi ktorými ste aj vy kedysi chodili, keď ste v nich žili. 8Ale teraz složte aj vy to všetko: hnev, prchkosť, zlosť, rúhanie, mrzkomluvu zo svojich úst. 9Neluhajte jeden druhému, keď ste vyzliekli starého človeka s jeho skutkami 

MATÚŠ 6

Poklady. Svieca tela. Mamon.

19Neshromažďujte si pokladov na zemi, kde moľ a hrdza kazí, a kde sa zlodeji prekopávajú a kradnú; 20ale si shromažďujte poklady v nebi, kde ani moľ ani hrdza nekazí, a kde sa zlodeji neprekopávajú ani nekradnú; 21lebo kde je váš poklad, tam bude i vaše srdce. 22Sviecou tela je oko. Keby tedy bolo tvoje oko prosté, celé tvoje telo bude svetlé; 23ale keby bolo tvoje oko zlé, celé tvoje telo bude tmavé. Ak tedy svetlo, ktoré je v tebe, je tmou, jaká veľká bude sama tma? 24Nikto nemôže slúžiť dvom pánom, lebo buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, buď jedného sa bude pridŕžať a druhým pohŕdať – nemôžete slúžiť Bohu i mamonu.

Príklady: vtáci a ľalie.

25Preto vám hovorím: Nestarajte sa o svoj život, že čo budete jesť alebo čo budete piť, ani o svoje telo, čím sa odejete. Či nie je život viac ako pokrm a telo ako odev? 26Pozrite na nebeské vtáctvo, že nesejú ani nežnú ani neshromažďujú do stodôl, a váš nebeský Otec ich živí! A či ich vy o veľa neprevyšujete? 27A kto z vás starajúc sa môže pridať k veľkosti svojej postavy jeden lakeť? 28A o odev prečože sa staráte? Povážte poľné ľalie, ako rastú: nepracujú ani nepradú; 29a hovorím vám, že ani Šalamún v celej svojej sláve nebol tak odiaty jako jedna z nich. 30Ak tedy poľnú trávu, ktorá je dnes a zajtra môže byť hodená do pece, Bôh tak odieva, či azda vás nie o veľa viacej? Ľudia malej viery! 31Nestarajte sa tedy nehovorte: Čo budeme jesť? alebo: Čo budeme piť? alebo: Čím sa zaodejeme? 32Lebo to všetko hľadajú pohania, a veď váš nebeský Otec vie, že to všetko potrebujete. 33Ale hľadajte najprv kráľovstvo Božie a jeho spravedlivosť, a to všetko vám bude pridané. 

DEUTERONOMIUM 1
31i na púšti, kde si videl, že ťa niesol Hospodin, tvoj Bôh, ako nosieva človek svojho syna, na celej ceste, ktorou ste išli, až ste prišli na toto miesto. 32Ale ani v tejto veci neverili ste Hospodinovi, svojmu Bohu, 33ktorý išiel pred vami cestou, aby vám vyhľadal miesto, kde by ste sa mohli rozložiť táborom, v31i na púšti, kde si videl, že ťa niesol Hospodin, tvoj Bôh, ako nosieva človek svojho syna, na celej ceste, ktorou ste išli, až ste prišli na toto miesto. 32Ale ani v tejto veci neverili ste Hospodinovi, svojmu Bohu, 33ktorý išiel pred vami cestou, aby vám vyhľadal miesto, kde by ste sa mohli rozložiť táborom, vnoci v ohni, aby vám ukazoval cestu, ktorou ste mali ísť, a v oblaku vodne.noci v ohni, aby vám ukazoval cestu, ktorou ste mali ísť, a v oblaku vodne.


GALAŤANOM 6
7Nemýľte sa Bohu sa nebude nikto posmievať. Lebo čokoľvek seje človek, to bude i žať. 


1 JÁN 1
5A toto je zvesť, ktorú sme počuli od neho a ktorú vám zvestujeme, že Bôh je svetlo, a že niet v ňom nijakej tmy.


JÁN 8
12Potom im zase hovoril Ježiš a riekol: Ja som svetlo sveta. Ten, kto mňa nasleduje, nebude chodiť vo tme, ale bude mať svetlo života.


IZAIÁŠ 41
10Neboj sa, lebo ja som s tebou; neobzeraj sa v strachu, lebo ja som tvoj Bôh! Posilním ťa aj ti pomôžem a podopriem ťa pravicou svojej spravedlivosti. 


NUMERI 9
Oblak Boží vodcom ľudu.
15A toho dňa, ktorého postavili príbytok, pokryl oblak príbytok, príbytok stánu svedoctva, a večer bolo vždy nad príbytkom čosi na pohľad ako oheň až do rána. 16Tak bolo vždy; oblak ho prikrýval vodne čosi na pohľad ako oheň vnoci. 17A na rozkaz toho, že sa dvihnul oblak zponad stánu, hneď za tým sa rušali synovia Izraelovi, a zase na mieste, na ktorom dlel oblak, tam táborili synovia Izraelovi. 18Na rozkaz Hospodinov sa rušali synovia Izraelovi, a na rozkaz Hospodinov sa kládli táborom; po všetky dni, dokiaľ dlel oblak nad príbytkom, táborili. 19A keď aj predlieval oblak nad príbytkom za mnoho dní, jednako strážili synovia Izraelovi stráž Hospodinovu a nerušali sa; 20ale stávalo sa, že bol oblak nad príbytkom iba niekoľko dní; na rozkaz Hospodinov táborili a na rozkaz Hospodinov rušali sa. 21A bolo i tak, že bol oblak na mieste iba od večera do rána a keď sa ráno dvihnul oblak, rušali sa, alebo či už bolo vodne a či vnoci, keď sa dvihnul oblak, rušali sa. 22A tedy či už bolo dva dni či mesiac či rok, keď predlieval oblak nad príbytkom zostávajúc nad ním, táborili synovia Izraelovi a nerušali sa, ale keď sa dvihol, rušali sa. 23Na rozkaz Hospodinov táborili a na rozkaz Hospodinov rušali sa, strážili stráž Hospodinovu, na rozkaz Hospodinov, daný skrze Mojžiša.


EXODUS 16
4Vtedy riekol Hospodin Mojžišovi: Hľa, učiním to, aby vám pršal chlieb z neba, a ľud vyjde a vše nasberá toľko, koľko mu kedy bude treba na deň, aby som ho zkúsil, či bude chodiť v mojom zákone a či nie. 


LUKÁŠ 19

32A poslaní odišli a našli, jako im povedal. 33A keď odväzovali osľa, povedali im jeho pánovia: Načo odväzujete osľa? 34A oni povedali: Pán ho potrebuje. 35A priviedli ho k Ježišovi a hodiac na osľa svoje rúcha vysadili naň Ježiša. 36A keď išiel, podstierali svoje rúcha na ceste. 37A keď sa už blížil k miestu, kde sa schádza s Olivového vrchu, začalo celé to množstvo učeníkov radujúc sa chváliť Boha velikým hlasom za všetky divy, ktoré videli, 38a hovorili: Požehnaný Kráľ, ktorý prichádza v mene Pánovom! Pokoj na nebi a sláva na výsostiach! 39Ale niektorí z farizeov zo zástupu mu povedali: Učiteľu, potresci svojich učeníkov! 40A on odpovedal a riekol im: Hovorím vám, že keby títo mlčali, kamene budú hneď volať.

Pán plače nad Jeruzalemom.

41A keď sa priblížil a uvidel mesto, zaplakal nad ním 42a povedal: Ó, keby si aj ty bolo poznalo, a to aspoň v tento tvoj deň, čo je k tvojmu pokoju! Ale teraz je to skryté pred tvojimi očami! 43Lebo prijdú na teba dni, že tvoji nepriatelia nahádžu okolo teba val a obkľúčia ťa a sovrú ťa zo všetkých strán 44a srovnajú ťa so zemou i tvoje deti v tebe a nenechajú v tebe kameňa na kameni, pretože si nepoznalo času svojho navštívenia. 


Off 

29.8.2024 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top